Nooit krijg je mijn zoon!

Het gevecht van een moeder om haar zoon uit de greep van religieuze fundamentalisten te laten ontsnappen.

Op 24 juni 2005, in de nacht, ontvlucht Isabelle Neulinger Israël en steekt stiekem de Israëlisch-Egyptische grens over, in de woestijn van Sinaï, om in Egypte te geraken en vandaar naar Zwitserland te gaan.

Haar twee jaar oude zoon is verstopt onder duikmateriaal achteraan in de auto…

Vluchten was de enige oplossing van de vrouw om te ontsnappen aan haar man. Geronseld in een ultraorthodoxe religieuze groep, sleepte hij hun zoon mee in zijn mystieke dwalingen. Daarentegen werd de jonge vrouw beledigd en kreeg ze doodsbedreigingen.

Hoop- en machteloos beslist Isabelle om een scheiding aan te vragen en haar zoon uit deze greep te laten ontsnappen en uit Israël te vluchten, die haar echter verbiedt het grondgebied te verlaten. Twintig jaar gevangenis en de verplichting om haar zoon over te laten aan haar ex-man zijn het lot van Isabelle, mocht ze gearresteerd worden op haar vluchtweg.

Het buitengewone verhaal, dat tot nu toe geheim bleef, is illustratief voor de geweldige moed van een moeder die strijdt om haar kind te redden.

Dit krachtige boek, hijgend als een thriller, onthult de geheimen van een vlucht, van een moedige strijd tegen twee grote Staten.

Het doorbreekt ook het taboe over de conditie van de getrouwde vrouwen in Israël, slachtoffers van wetten uit een ander tijdperk.

 

De auteur

Isabelle Neulinger leeft nog steeds in Zwitserland met haar zoon.

Ze werkt er voor een grote internationale groep.

%d blogueurs aiment cette page :