De gruwel van zwavelzuur, een Belgische vrouw vertelt

Patricia Lefranc

De auteur

Patricia Lefranc is moeder van drie kinderen. Ze heeft onlangs een zoveelste operatie ondergaan en neemt deel aan diverse bijeenkomsten en tv-programma’s waarin ze praat over haar ervaring en aan preventie doet.

Het schrijnende verhaal en de strijd van een door zwavel verminkte vrouw!

Dit is het uitzonderlijk getuigenis van een wilskrachtige vrouw die ons, zonder het zelf te willen of op te eisen, een lesje geeft in heldendom.

December 2009. Het leven van Patricia Lefranc neemt een dramatische wending. In de hal van het flatgebouw waar ze woont, wordt ze op de grond geduwd door haar ex-partner die zwavelzuur over haar gezicht en lichaam gooit. De zuuraanval op de vrouw duurt minutenlang. Ze heeft derde- en vierdegraadsverbrandingen over 30% van haar lichaam. Ook haar volledige gezicht is verbrand.

“Toen ik wakker werd, was ik boos op de artsen omdat ze mij in leven hadden gehouden”, vertelt ze.

Maar Patricia is moeder van drie kinderen die alles voor haar betekenen. Opgeven is uitgesloten. Deze jonge vrouw met haar zachte stem en onverwoestbare humor heeft dan ook besloten om te vechten en verder te gaan met haar leven.

Ze heeft al meer dan honderd operaties achter de rug en haar lijdensweg is nog niet voorbij. Patricia zet zich eveneens in voor een verbod op de vrije verkoop van zwavelzuur in Europa.

Haar boek is een aangrijpend verhaal over vallen en opstaan, maar vooral over het overwinnen van obstakels.

Het is een uitzonderlijke getuigenis van een wilskrachtige vrouw die ons een les geeft in moed en volharding.

"Opdat niemand zou meemaken wat ik heb gemaakt..."

Inkijkexemplaar

%d blogueurs aiment cette page :