Toevallige ontdekkingen uit de geschiedenis

Jacques Braibant - Alain Leclercq

 

De auteurs

Alain Leclercq, historicus van opleiding en gepassioneerd door zijn land en zijn vorstenhuis, licht een tipje van de sluier over onze geschiedenis.
Jacques Braibant is onafhankelijk journalist, auteur, toneelschrijver en vertaler.

Mislukkingen die tot fantastische ontdekkingen hebben geleid!

Als bij toeval hebben mislukte pogingen geleid tot enkele pareltjes van ontdekkingen!

Heel wat uitvindingen en ontdekkingen van de mens hebben tot mooie resultaten geleid, maar er zijn er ook die het gevolg waren van mislukte pogingen, fouten of gewoon serendipiteit. En toch zijn die net zo bijzonder en hebben ze ons dagelijkse leven er heel wat gemakkelijker op gemaakt!

We sommen er een paar op ... 

  • De taart van de zussen Tatin, die omgedraaid werd net voor ze geserveerd werd. Ze is genoemd naar de twee zussen en is wereldberoemd geworden! 
  • De chocolade die Italiaanse kinderen kregen om de ondervoeding tegen te gaan, werd gesmolten en in bokalen verkocht als Nutella, de choco die vandaag de nummer 1 is op de markt!
  • Het verhaal van Coca-Cola, een mislukt medicijn dat uitgroeide tot een van de vaakst gedronken frisdranken ter wereld!
  • Het blaadje papier met slecht klevende lijm op de achterkant, compleet nutteloos ... Tot iemand doorhad dat net dat een grote troef was en het omdoopte tot de post-it!
  • Bier, het resultaat van een fermentatie van gerst en hop in een kuip water, waar ze door onoplettendheid ingevallen waren!
 

 

Inkijkexemplaar

In de Media

Het Laatste Nieuws (22.03.2018) : "Zonder toeval geen tampons, viagra of Kellog's"

EnregistrerEnregistrer

%d blogueurs aiment cette page :