Wat staat er nu eigenlijk echt in de Koran ?

Rachid Benzine - Ismaël Saidi

De auteurs

Rachid Benzine is een Franse islamoloog, associate onderzoeker aan het Fonds Paul Ricoeur (Parijs). Hij is leerkracht aan de Protestantse Theologische Faculteit te Parijs en aan de IEP te Aix-en-Provence. Hij is auteur van talrijke essays. Zijn eerste roman werd omgetoverd tot een toneelstuk ‘Lettres à Nour’.
Ismaël Saidi is toneelschrijver, scenarioschrijver en auteur. Hij is bekend door zijn toneelstuk ‘Djihad’ dat door meer dan 100 000 mensen bekeken is. Hij is momenteel op tournee in Frankrijk met zijn nieuwe toneelstuk ‘Géhenne’.

Rachid Benzine, een islamoloog die nadenkt over een andere islam dan de islam die ons het fundamentalisme en de terreur heeft opgeleverd.”

Humo

Een wetenschappelijk boek met veel humor. Een boek op maat van jongeren, en dus zeker geschikt voor scholen.”

Bruzz

Welkom in dit avontuur: jullie komen er anders uit dan jullie zijn binnengekomen!

Iedereen spreekt over de Koran. Velen verwijzen ernaar zonder hem te kennen. Veelal laat men hem dingen zeggen, die hij in werkelijkheid niet zegt!

Rachid Benzine, islamoloog, en Ismaël Saidi, auteur en regisseur, zijn zich ten volle bewust van de grote onwetendheid die heerst over de heilige tekst van de moslims. Zij hebben besloten om hun krachten te bundelen en om de Koran uit te leggen op een vernieuwende manier.

Wie is Muhammad? Wie zijn de ‘ongelovigen’ aan wie zoveel ongeluk beloofd wordt? Wie zijn de joden die in verschillende verzen voorkomen? Wat betekent ‘jihad’? Is de Koran werkelijk gewelddadig? Wat betekent ‘halal’?… Rachid Benzine geeft klare en duidelijke antwoorden op de vele vragen die op een grappige manier gesteld worden door Ismaël Saidi. Er wordt gebruikgemaakt van historische bronnen, antropologie en tevens semiologie.

Hun pedagogische benadering is heel origineel. De twee auteurs ontwikkelen in negen hoofdstukken de voornaamste vragen die velen zich stellen. De lezer kan aldus samen met hen de reis maken naar de oorsprong van de Koran en ontdekken hoe de Arabische maatschappij in de 7de eeuw functioneerde, daar zij de bakermat vormt van de Koran.

Rachid Benzine (auteur), Jacky Gooris (Directeur ScholenGroep Brussel), Erik Van den Berghe (directeur van Anderlecht Atheneum), Iman M.Ndiaye.

Inkijkexemplaar

Press en medias

BRUZZ (29 november 2017) : Spreektijd : “Armoede radicaliseert niet” :

VTR  (28 november 2017) : “Wat staat er nu eigenlijk echt in de Koran? Franse filosoof legt het uit in atheneum van Molenbeek” :

BRUZZ TV  (23 oktober 2017) : “Boek moet misverstanden over de Koran de wereld uit helpen” :

DE MORGEN : 25 oktober : “Er bestaan veel misverstanden, bij moslims en niet-moslims” interview van Rachid Benzine /presentie van het Boek

VRT radio. 24 oktober Journaal 7u30 Interview over het boek.

DE STANDAARD : 24 oktober : “Waarom drinkende moslims geen probleem hoeven te zijn”

%d blogueurs aiment cette page :