Belgische jongeren en de islam. Hoe zit dat nu precies?

Hicham Abdel Gawad

De auteur

Hicham Abdel Gawad is 31 en leerkracht islamitische godsdienst voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Hij behaalde een master in de godsdienstwetenschappen en is opleider in de dialoog tussen christenen en moslims, spreker aan universiteiten over neutraliteit en godsdienst. Hij schreef tevens mee aan het verslag over de interreligieuze dialoog ‘Convictions et croyances face aux défis sociétaux’ (Overtuiging en geloof in het licht van de maatschappelijke uitdagingen) – 2013.

"Ook islamleerkracht Hicham Abdel Gawad merkt de immense rol van sociale media bij het verspreiden van antiwesterse complottheorieën en hun impact op moslimjongeren. Hij is optimistisch op vlak van preventie, maar toonde zich net als veel voorgangers in de onderzoekscommissie erg zwartgallig over de kansen van deradicalisering."

Het Laatste Nieuws

"Hoe laat je islam rijmen met onze tijd ? Hicham Abdel Gawad scheef een boek dat iedere islamleerkracht in ons land moet lezen !"

Knack

Een nuttig en openhartig boek ter bevordering van een gezonde en constructieve dialoog! 

Een boek dat uitgaat van de te ontwikkelen vaardigheden binnen burgenschap en interrelieugieuze competenties.

Het was tijd om een stap opzij te zetten en jongeren een stem te geven.

Tussen alles wat we vandaag in de media lezen en de analyses van allerlei deskundigen was het tijd om terug te keren naar de bron en stil te staan bij deze moslimjongeren die met vragen zitten en antwoorden verwachten. Hun vragen betreffen ons uiteindelijk allemaal.

Het is een leraar, en niet om het even dewelke, die deze taak op zich neemt. Hicham is moslim en gelovig. Met veel humor en bescheidenheid vertelt hij hoe hij zijn geloof tijdens zijn (niet zo verre) jeugd in verschillende fases in vraag heeft gesteld.

Deze open en aandachtige leraar biedt in dit boek antwoorden op duidelijke vragen.

Want wat is er tenslotte beter, om een samenleving vooruit te helpen, dan zich voor de jongeren te interesseren, hen kennis te bieden en te dragen? Ons lijkt het hoog tijd om over te gaan tot de praktijk.

Dit boek is toegankelijk voor iedereen: jongeren, ouders, leerkrachten, verenigingen en interculturele bemiddelaars.

Inkijkexemplaar

%d blogueurs aiment cette page :