Mijn moeder, alzheimer en ik

Zonder schuldgevoel, sterk en echt, “Alzheimer, mijn moeder en ik” heeft het over de driehoeksverhouding in welke we leven wanneer een familielid aan die vreselijke ziekte lijdt en die tot een vaste uitkomst leidt.

Vele boeken praten over Alzheimer vanuit het klinisch standpunt. Chantal Bauwens, daarentegen, spreekt van de ziekte vanuit het oogpunt van de valide, van het kind dat ouder wordt, van de helper ondanks hem. Van degene die op een onbekende planeet aankomt waarvan de inwoners een heel raar gedrag hebben en een andere taal spreken.

Daar ligt het hele talent van de auteur. Met een levende, ironische, grappige en zachte stijl van schrijven tegelijk, vertelt ze haar ervaring, van de ontdekking van de ziekte van haar moeder tot het einde, en hun surrealistisch dagelijks leven.

Dit verhaal is noch ellendig, noch deprimerend. Het is een stukje leven … vol leven.

 

De auteur

Chantal Bauwens is schrijfster en essayiste. Grappige en ironische waarnemer van onze maatschappij heeft ze de gave om haar wereld met haar lezers te delen en weet hoe ze aan te trekken. Ze is de auteur van meerdere essays en romans.

%d blogueurs aiment cette page :