Proficiat ! Het is een ivf’je !

K. Degunst

 

De auteur

Karine Degunst werd in 1981 geboren in de Franse regio Nord. Ze is kleuterleidster, houdt van hardlopen, bijtende humor en zombiefilms. Ze deelt met ons haar hobbelige weg langs de medisch begeleide voortplanting.

Leven geven is geweldig! Maar als het niet lukt, wordt het algauw een obsessie...

Dit boek neemt je mee op de lange lijdensweg van de kunstmatige voortplanting en vertelt het verhaal van een vrouw die niet het geluk heeft vruchtbaar te zijn.

Als het niet lukt om langs natuurlijke weg een baby te krijgen, is dat verschrikkelijk! Dat weet iedereen ...

Als het dan ook met jou gebeurt, kun je twee richtingen op: het zwart inzien of zoals de auteur kiezen voor humor en je zorgen proberen weglachen.

Dit is het grappige, bijzondere en waargebeurde relaas van een doodgewoon koppel dat moet vertrouwen op MBV (medisch begeleide voortplanting). Niets ontsnapt aan de ironische pen van Karine; niet de behandelingen, niet het lange wachten, niet de ruzies tussen hen beiden ... Ze dekt niets toe. Maar haar verhaal leest als een ongelofelijk avontuur van doorbijten, veel humor en liefde.

Het boek eindigt met de geboorte van een schattige baby, dus je kunt gerust zeggen dat er licht is aan het eind van de tunnel. Dus ja, echt wel ‘Proficiat, het is een ivf’je!

Hoe deden ze dat vroeger? Voor de medicijnen, de inseminaties, de ivf?

Inkijkexemplaar

%d blogueurs aiment cette page :