Ik was een kamikaze

Yasuo Kuwahara 

De auteur

Yasuo Kuwahara behoorde tot de jongeren die het Japanse keizerrijk in de Tweede Wereldoorlog naar de gevechten stuurde. Hij nam ook deel aan kamikazemissies in opdracht van het Japanse opperbevel.

Een 15-jarige Kamikaze !

De historische achtergrond bij de kamikazes!

Ook vandaag nog bestaan er mannen en vrouwen die elke dag meer details te weten komen over hun zelfmoordmissie. Ze bereiden zich psychologisch voor om hun leven op te offeren voor een streefdoel waarvan ze, door middel van manipulatie, werden overtuigd dat het groot en nobel was.

Zo verging het de kamikazepiloten die in een wanhopige poging van het Japanse opperbevel tijdens de Pacifische oorlog ten aanval werden gestuurd tegen de geallieerde eskadrons.

Hun dramatische verhaal vertelt ons een van hen, Yasuo Kuwahara.

Kuwahara was vijftien toen hij de Japanse luchtmacht vervoegde. Hij zag zijn beste vrienden zich de ene na de andere op de dood voorbereiden en zich met een waanzinnige vastberadenheid tegen Amerikaanse schepen knallen. Zonder de capitulatie zou hij hen zijn gevolgd.

Dit boek is een unieke getuigenis die ons een van de meest verontrustende raadsels van onze tijd onthult: de intellectuele conditionering en de geestestoestand die deze zelfmoordaanslagen mogelijk maken.

Inkijkexemplaar

%d blogueurs aiment cette page :